Nutrilans prebiotski preparat

Nutrilans – Prebiotik je hrana koja se nevari u želudcu i zbog toga — kada se uzima oralno, direktno ide u crevni trakt gde stvara pozitivnu sredinu za probiotske bakterije.

Zoran Roksandić

Zoran Roksandić

Magistar Prehrambene Tehnologije, doktorant Funkcionalne hrane i konsultant životnog stila

nutrilans-na-stolu

Nutrilans prebiotski preparat –imunostimulator

Prebiotici i probiotici su relativno nova mogućnost lečenja i prevencije različitih bolesti. Brojne studije su pokazale da direktno uzimanje korisnih bakterija (probiotika) ne dozvoljava  da se naruši ravnoteža crevne mikroflore, ali je taj efekat kratkotrajan.

Glavni nedostatak probiotskih preparata je što ne sadrže bakterije ljudskog, već životinjskog porekla, pa im je smanjena otpornost na kiselinu želuca i nemaju mogućnost dugoročnog boravka u normalnoj crevnoj flori. Da bi se bifidobakterije zadržale u crevnom traktu potrebna je posebna sredina za bifidobakterije tj. Bifidofaktor – PREBIOTIK.

Nutrilans – Prebiotik je hrana koja se nevari u želudcu i zbog toga – kada se uzima oralno, direktno ide u crevni trakt gde stvara pozitivnu sredinu za probiotske bakterije. Na taj način je omogućeno usvajanje hranljivih materija u toku metaboličkih procesa u organizmu.

Nutrilans sa svojim sadržajem od četiri vrste dijetalnih biljnih vlakana predstavlja značajan Bifidofaktor tj. jedan od najznačajnijih prebiotika koji selektivno stimuliše rast i aktivnost bifidobakterija i time smanjuje broj patogenih bakterija u crevima .

Dijetalna biljna vlakna (klinički dokazano) sluze kao supstrat tj. hrana “dobrim “ bakterijama. Mehanizam delovanja je imunostimulacija pod uticajem pojedinih bakterijskih sojeva. Unos Nutrilans – Prebiotika stimuliše NK („ćelije ubice“), jer se njihov broj povećava za oko 20%.

nutrilans-na-stolu

Pored prebiotskih vlakana, Nutrilans sadrži I i začinske komponente za koje je naučno potvrđeno da imaju antivirusno dejstvo (đumbir, kurkuma, cimet, ). Veoma visok sadržaj Omega – 3 – masnih kiselina takođe utiče na dizanje Imuniteta kod korisnika Nutrilans Proizvoda.

Prebiotski preparati zaslužni su za stvaranje korisnih bakterija i gljivica koji regulišu narušenu crevnu floru i obnavljaju crevnu sluznicu, smanjuju uticaj loših bakterija i parazita koji su uzročnici bolesti.

Najpoznatije pozitivne bakterije za regulisanje mikroflore su bifidobakterije. Bifidobakterije u debelom crevu razlažu ugljene hidrate i tako stvaraju umereno kiselu sredinu koja sprečava rast bakterija i drugih patogenih mikroorganizama.

Bifidobakterije imaju uticaj na metabolizam masnih kiselina, žučnih kiselina, holesterola i steroidnih hormona u crevnom traktu. One stvaraju veliki broj vitamina, uključujući vitamine B grupe kao i vitamin K, koji se apsorbuju i ulaze u cirkulaciju.

Pored toga masne kiseline kratkih lanaca (Butirati, Propionati I Acetati) koje stvaraju bifidobakterije iz ugljenih hidrata su primarni izvor energije za epitelne ćelije debelog creva.

U zavisnosti od načina ishrane i drugih uticaja dolazi do narušavanja ravnoteže u sadržaju crevne flore: primenom lekova, posebno antibiotika, konzumacijom industrijske hrane pune štetnih aditiva, Fast Food hrane kao i prilikom prevelikog konzumiranja alkohola, stresa, određenih bolesti ili pod uticajem toksičnih supstanci.

U ovim slučajevima smanjuje se količina „korisnih” bakterija i stvaraju se uslovi u kojima štetne bakterije preovlađuju narušavajući crevnu floru i pravilno apsosrbovanje hranljivih materija.

Koristite redovno Nutrilans Prebiotske preparate I vaša potreba za odlaskom u Apoteku biće nepotrebna.

Prebiotička hrana

Da bi vaš stomak bio zdrav, prebiotici su vam potrebni onoliko koliko su vam potrebni probiotici , a ispod ćete zgodno pronaći listu nekih od najlakših za pronalaženje prebiotskih namirnica.

mslacak

1. Maslačak

Ova lepa mala trava je veoma dobra i ne služi samo za uništavanje vašeg travnjaka. Zapravo, zeleni maslačak odlično ide u bilo koju salatu i bogat je prebioticima. Osim toga, bogat je i vlaknima, kalijumom, kalcijumom, gvožđem, te vitaminima A i K.

beli-luk

2. Beli luk

Ne samo da je beli luk ukusan dodatak skoro svakom jelu, već je bogat i prebioticima. Pored toga, beli luk takođe može pomoći u snižavaju krvnog pritiska, sprečavanju raka, podršci imunom sistemu, pa čak i smanjenju upale u organizmu. Iako je beli luk dostupan u mnogim oblicima, ubiraćete najviše koristi od svežeg belog luka.

prazi luk

3. Praziluk

Iako ovaj koren nije baš stavka koja se čuva u svačijoj ostavi, praziluk treba više uzeti u obzir. Praziluk je efikasan diuretik i laksativ, a takođe sadrži antibakterijska, antifungalna i antivirusna svojstva. Naravno, bogat je i vlaknima i moćan prebiotičan izvor hrane.

luk

4. Luk

Bilo da je sirov ili kuvan, luk je odličan izvor prebiotskog inulina. Takođe se veruje da luk ima svojstva borbe protiv raka i da takođe može da podrži vaš imuni sistem. Luk takođe sadrži flavonoide, polifenole, sumporna jedinjenja, pa čak i vitamin C. Ako to već ne uradite, počnite da dodajete luk u mnoga vaša jela, od omleta do testenina.

cikori-koren

5. Čikori koren

Ovaj koren se koristi u medicinske svrhe stotinama godina. Često se konzumira u salatama ali se može i samleti i koristiti za pravljenje zamene za kafu bez kofeina. Čikori koren je pun vitamina, minerala i antioksidanata, i naravno je bogat izvor prebiotika, posebno onih koji se zovu inulin. Inulin je ključan za probavno zdravlje, a može čak pomoći i da korisnici čikori korena smršaju.

spargle

6. Špargle

Ne samo da je špargla bogata raznim vitaminima i mineralima, kao što su folna kiselina, kalijum i vitamini A, C i K, već je i ovo povrće potentan izvor inulina. Špargla smanjenje upale u organizmu, snižavanje rizika od dijabetesa tipa 2, borbu protiv raka, povećanje apsorpcije hranljivih materija i još mnogo toga. Definitivno bi trebalo da počnete da jedete više špargli, bilo da su grilovane, zasejane ili pomešane u drugim jelima.

avokado

7. Avokado

Avokado je bogat zdravim mastima, vlaknima, proteinima i raznim vitaminima i mineralima. Pored toga takođe je odličan izvor prebiotičkih vlakana, koja će vam pomoći da vaš stomak ostane zdrav. Neke dodatne prednosti upotrebe avokada mogu da uključuju pomoć kod mršavljenja, podršku zdravlju srca, zaštitu mozga i poboljšanje izgleda kože.

covek-sa-bananom

8. Banane

Osim što su odličan izvor B vitamina, kalijuma i vitamina C, banane prirodno umiruju creva i sadrže prirodna vlakna koja promovišu rast dobrih bakterija. Zelene banane takođe sadrže otporan skrob, koji omogućava probiotskim bakterijama da prežive kiselinu u želucu, pomažući da se dobre bakterije kanališu u creva.

Kao što vidite, ova lista nije puna čudnih, egzotičnih ili čak skupih namirnica. Lako ćete dodati neke (ako ne i sve) ove namirnice u ishranu kako biste bili sigurni da dobijate prebiotike koji su potrebni vašem telu.

Zaradite 35% provizije

Newsletters

Nutrilans dijeta

Zašto teba raditi sa nama?

Za još informacija o zdravom životu iskoristite mogućnosti koje vam nudimo, pogledajte kratku PREZENTACIJU i upišite se za NOVOSTI i naš NAP – NUTRILANS AFFILIATE PROGRAM!

Laneno seme - prezentacija

Mleveno laneno seme, preventiva i lečenje
Prezentacija

Prijavite se za Affiliate program

Ako su vam ove informacije koristile podelite ih sa vašim prijateljima. Vas ne košta ništa a nama puno znači. Naša misija je da pomažemo ljudima!

devojka na telefonu

Imate još nekih pitanja? Kontaktirajte nas!

Ako imate kakvih pitanja, komentar ili sugestiju slobodno nas kontaktirajte putem naših kontakt podataka koji su vam ovde dostupni. Na mejlove odgovaramo u najkraće mogućem roku.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Shopping Cart
Scroll to Top