Kako istopiti kamenčiće u žuči

Zoran Roksandić

Zoran Roksandić

Magistar Prehrambene Tehnologije, doktorant Funkcionalne hrane i konsultant životnog stila

kamen-u-zuci

NUTRILANS - topljenje kamenčića u žuči

Prirodan način da iz jetre i žučne kese, efikasno i bezbolno, odstranite većinu kamenčića, peska, kristala, mrtvog tkiva i nataloženih materija, koji sprečavaju detoksikaciju vašeg tela i lečenje. Uz  NUTRILANS  ( 2  supene  kašike ujutro i uveče) , čiste se žučni kanali u jetri i time dodatno pročišćava krvotok, povišavanjem efikasnosti rada jetre.

 Nutrilans,Funkcionalnom  hranom, takodđe, imate mogućnost da izbacite štetne materije i toksine, nataložene u žučnoj kesi i jetri. Možete očekivati da vaše alergije prestaju sve podpunije sa svakim sledećim čišćenjem.

Svako čišćenje jetre, “leči” različitu grupu alergija, što pokazuje da je jetra podeljena na delove, gde svaki deo obavlja različite funkcije.

 Uzgred, čišćenjem jetrekamen-u-zuci ćete eliminisati većinu bolova u ramenima, nadlakticama i gornjem delu ledja. Glavna prednost Nutrilans hrane, u odnosu na operaciju je,  da ona, sem što čisti žučnu kesu od njenog sadržaja, radi i “veliko spremanje” jetre, što operacija ne čini i nikada ne može učiniti.

Jedna od glavnih funkcija jetre je da proizvodi žuč, i to 1-2 litra na dan!

Jetra je puna cevčica (žučnih cevčica), koje dopremaju žuč do glavnog žučnog kanala. Žučna kesa je spojena sa glavnim žučnim kanalom i služi kao rezervoar.

Unošenjem masti ili proteina kroz ishranu, žučna kesa se podstiče da se potpuno iscedi u roku od oko 20 minuta. Lagerovana žuč završava, preko glavnog žučnog kanala, u tankom crevu i, eventualno, u debelom crevu.. Tada, prazna žučna kesa dojavljuje svom gazdi, jetri, da odmah i snažno izbaci svu postojeću žuč u glavni žučni kanal. Da bi ovo učinila, jetra se praktično izvrće, i prazni od sve raspoložive žuči, zajedno sa kamenčićima, peskom i kristalima, da bi delovala na veoma potentnu  hranu. 

Mnogim ljudima, uključujući tu i decu, žučni kanali su zagušeni žučnim kamenjem. Nekima se, zbog toga, razviju alergije ili osipi, a neki nemaju nikakve simptome.

Kada se žučna kesa skenira Rengen aparatom, ne vidi se ništa. Karakteristično je da se najgori  kamenčići ne nalaze u žučnoj kesi, već u jetri ! 

I ne samo to!

kamencici

Mnogi od njih su previše mali ili nisu još dovoljno kalicifikovani da bi se otkrili  rengen aparatom. Ima preko pola tuceta vrsta žučnog kamenja, a većina od njih sadrži u sebi kristale holesterola. Mogu biti crni, crveni, beli, zeleni ili bezbojni. Oni koji su zeleni, zeleni su jer su presvučeni žuči.

Kada se seciraju, i posmatraju pod mikroskopom, mnogi od njih sadrže u sebi neidentifikovane objekte.

Da li su ti objekti slučajno tu?

Mnogi imaju oblik pampura, sa žljebom na vrhu. Možemo samo zamisliti kako žučni kanali mogu biti zapušeni takvim oblicima! Drugo kamenje je kompozitno – sačinjeno od više manjih kamenčića, pokazujući time da su se kamenčići pregurpisali u žuči, neko vreme nakon poslednjeg čišćenja.

U samom centru svakog kamena, naučnici su pronašli grudvu bakterija, sugerišući time da je deo nekog mrtvog parazita mogao da počne formiranje kamena. Možda je funkcija jetre da enkapsulira zrele parazite, kako bi izbegla da bude uništena od strane takvih napadača.

To je u redu kada se radi o jednom ili dva komada, ali šta se dešava kada moramo govoriti o hiljadama takvih enkapsulacija!?

Na kraju, gore opisani odbrambeni mehanizam jetre, preobraćuje se u sredstvo znatnog blokiranja jetre, što joj onemogućava da obavlja detoksikaciju i eliminaciju štetnih substanci, kao što su metaboliti i paraziti.

Naime, kako kamenje postaje veće, a njegov se broj povećava, posledični pritisak na jetru uzrokuje da ona proizvodi sve manje žuči, koji je, naravno, medijum za transport neželjenih substanci.

Zamislite da vaše baštensko  crevo sadrži kamenčiće. Mnogo će manje vode moći proticati, što će povratno uticati na smanjenje mogućnosti da crevo izbaci te kamenčiće.

Sa žučnim kamenčićima, kao i kamenčićima u jetri, znatno će biti otežano i umanjeno izbacivanje viška holesterola iz tela, tako da će nivo holesterola rasti.

Čišćenje jetre će, zasigurno, rezultirati i u smanjivanju nivoa holesterola. Takodje, premda porozni, žučni i jetreni kamenčići mogu na sebi skupiti bakterije, ciste, viruse i parazite u raznim oblicima, koji prolaze kroz jetru.

Ovim se formiraju žarišta upala, koja neprestano snabdevaju čitavo telo svežim bakterijama, izazivačima bolesti. Ni jedna stomačna infekcija, kao što su npr. čir ili crevno nadimanje, ne mogu biti trajno izlečeni, bez odstranjivanja ovih kamenčića iz žučne kese i jetre.

Nutrilans funkcionalna hrana  za čišćenje jetre  i žučnih kanala jetre je najefikaniji postupak koji možete preduzeti da bi poboljšali svoje zdravlje. Ovo čišćenje bi trebalo,  obavljati redovno.

Idealno bi bilo da  koristite  Nutrilans redovno , tako bi  uz zamenu za obrok, imali  redovno  čišćenje bubrega,  i čišćenje od parazita.

Ova druga dva čišćenja su veoma bitna za postizanje ukupnog rezultata.

Jedna komponenta dijetalnih biljnih vlakana koja su sastavni  deo funkcionalne hrane Nutrilans, pomaže da se omekšaju i poravnaju kamenčići u žučnoj kesi i jetri. Ovo će pomoći da oni lakše prođu kroz žučne kanale.

Upravo je ovo specifičnost i unikum naše hrane Nutrilans!

Imali smo gomilu korisnika Nutrilans hrane koje su lekari vratili sa operacije žuči govoreći: pa nema ništa od kamenčića na snimcima. Idite kući. Takođe, ovo smanjivanje ishrane, pomoći će da se isprazne creva od sadržaja.

Zaradite 35% provizije

Newsletters

Nutrilans dijeta

Zašto teba raditi sa nama?

Za još informacija o zdravom životu iskoristite mogućnosti koje vam nudimo, pogledajte kratku PREZENTACIJU i upišite se za NOVOSTI i naš NAP – NUTRILANS AFFILIATE PROGRAM!

Laneno seme - prezentacija

Mleveno laneno seme, preventiva i lečenje
Prezentacija

Prijavite se za Affiliate program

Ako su vam ove informacije koristile podelite ih sa vašim prijateljima. Vas ne košta ništa a nama puno znači. Naša misija je da pomažemo ljudima!

devojka na telefonu

Imate još nekih pitanja? Kontaktirajte nas!

Ako imate kakvih pitanja, komentar ili sugestiju slobodno nas kontaktirajte putem naših kontakt podataka koji su vam ovde dostupni. Na mejlove odgovaramo u najkraće mogućem roku.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Shopping Cart
Scroll to Top